Sensommarens grannuppdatering.

Om Du säger RING, skriker den lilla gossen ut och pekar på sin kamrat, så säger jag (viskandes) ring ring. Tillsammans med ett par andra barn räknas det uppemot fyrtio sekunder innan bussen stannar vid sin hållplats. Av hoppar fyra barn i fem årsåldern och ställer sig på gräset precis utanför. Mitt bussnöje tog slut.

~ ~ ~ ~ ~

Var är eran grannuppdatering? Jistanes! Den behöver ni och här kommer den genast och med detsamma:

Som de flesta vet är jag största stalkern till grannen i det vita huset aka mannen med den röda kepsen. Alla regelbunda läsare är uppdaterade om detta. I alla fall så har jag inte stött på honom/sett honom under mestadels av sommaren, men innan jag hant blinka hände någonting. Ute i trädgården stod han för att ta sitt morgonkaffe och en cigg, oturligt för honom gick jag förbi precis då. Den röda bilen står parkerad vid sidan (inte i garaget eftersom där står den andra bilen, som säkerligen tillhör frugan då den andra är röd och ful) och han i trädgården. Han är klädd i sin röda keps, röda tröja och ett matchande rött gips. Har han brutit armen, antingen det elller så försöker han få sympatiröster. Jag har inte stalkat honom tillräckligt för att skada honom... ännu. Eftersom han gillar rött ville han dränka sig i det, och jag ryser vid första anblick av hans opropra klädsel och utseende. Lyckligt lever han vidare med mina blickar i ryggen.

Tiosnåret dyker upp lite här och där, låtsas som att hon har något vettigt att göra i soprummet förutom att rota i soporna. Hon verkar aldrig ha några sopor att slänga, men att gå på billig shoppingrunda efter rea saker har hon absolut inga problem med. Hennes liv är som vanligt.

Familjen Mittemot är kluriga. Efter två års tid att ha bott granne med denna familj har jag inte förstått mig på deras familjeförhållande. Ena dagen barn, andra dagen barnlösa. Ena dagen blond brutta med fejkbröst, andra dagen utländsk kvinna... Dock får han pluspoäng för sitt trevligt bemötande. Han får tre dörrknackningar av tio. Alltid ett "haj haj" när man möter honom, men forsätter han prata efter det är det bara till att låtsas vara döv och gå därfirån. Det går inte att förstå honom.

Grannen med alla barnbarnen har nu fått ytterligare ett barnbarn i år. Grattis till henne! I sommar fick hon sig en känga för att hon brukar låta hunden gå i vår trädgård och utföra behov. Vi byggde minsann oss ett staket och där gick hon och skämdes för hon kände sig utpekad. Well, staket petar alla i röven som inte tänker med hjärnan.

Vi har, om inte tidigare nämnt, ett nytt grannpar att snacka lite goja om. Vi kallar dem för Svart Hummer. I många år har kvinnan bott här, och vi har aldrig riktigt klickat. Sen vände hon på klacken, blev kär, fick större huvud än alla andra, har blivit lika bred som lång och bara beter sig oförskämt bland annat mot människor som har hjälpt henne så mycket under hennes svåra stunder. Hon förtjänar att bli rånad på sin sallad! Hoppas också att en vindpust blåser bort deras inbillade älvdamm.

Hur mycket dörrknackningar tycker du att grannarna mina förtjänar?

Kommentarer

Populära inlägg